Kontakt boble

MJTF på facebook

Referat af efterårsmøde i Plus55 2020 om

”Lykke”

Christian Bjørnskov, professor i Nationaløkonomi ved Aarhus Universitet fortalte om den moderne forskning i lykke.

Spørgsmålet har interesseret filosoffer lige side Oplysningstiden omkring 1700. Adam Smith britisk økonom og moralfilosof var optaget af emnet og beskrev i 1776 i bogen ”The Wealth of Nations”, hvordan man ville få vækst og lykke til alle, blot man lod de frie markedskræfter råde, så ville en usynlig hånd - Gud - sørge for, at alle blev lykkeligere. Længere tilbage til grækerne mente stoikerne, at lykke var at gøre sin pligt. Epikurerne mente, at lykke var det at kunne gøre det man havde lyst til, uden at genere andre. Noget der minder om mere liberale ideer om frihed i dag.

Arkitektur i Aarhus

 

Fortalt af Gøsta Knudsen 

 

I Aarhus er der kun få af de gamle huse der har overlevet  de store rydninger i 1940-50.

 

Aarhus er byen ved vandet, og Aarhus er berømt for sin fine arkitektur.

 

Gøsta fortalte og viste billeder af Toldkammeret, Katedralskolen og Aarhus Teater (tegnet af Hack Kampmann), Domhuset, Erhvervsarkivet, Hovedbanegården og den store Ingerslev Boulevard med de fantastiske skoler og den minimalistiske, nyklassicistiske Lukaskirke.

 

 

Torsdag den 3. November 2016 kl. 18:30 – 21:30  

 

En Præ-Pensionist Tilværelse I Grønland

 

Fortalt af Ellen og Jørgen Tholstrup

 

 

Ellen og Jørgen Tholstrups fascination for Grønland blev vakt efter et kursus i Ilulissat i 2003 og tog for alvor fart efter salg af praksis i Aalborg i 2005.

Efter kontakt med overtandlæge Frank Senderovitz foretog de den lange rejse til øen Uummannaq på Grønlands vestkyst. Umanaq er en lille by med 1200 indbyggere og mange hunde.

                           Referat fra efterårsmødet i Plus 55, onsdag den 25. Oktober 2017

                                              Bergen – Aarhus – København – Genève

                                                                          Fortalt af Ejvind Budtz-Jørgensen

Ejvind Budtz-Jørgensen startede tandlægestudiet i 1956 i København, men blev cand. odont. i 1962 på Århus tandlægehøjskole. Lysten til aftagelig protetik blev vakt og behovet var stort blandt patienterne.

Ejvind Budtz-Jørgensen blev gift med Vibeke i studietiden, og i 1963 rejste de til Bergen, hvor de begge blev ansat på den der nyindviede tandlægeskole. Ejvind blev undervisningsassistent på ”afdelingen for plate-protetikk” og afdelingen for kirurgi, men arbejdede også i privat praksis.

 TOR 10 MAR 2016, kl 18:30 - 21:30

 Formanden for Østjysk Tandlægeforening Thomas Guldborg indledte aftenen med at fortælle nyt fra kredsforeningen. Årsagen til senior-kontingent er, at der bliver flere pensionister og færre medlemmer til at betale. En arbejdsgruppe skal se på forslag til at tilpasse omkostninger efter indtægterne. Han fortalte også om bekymringer vedrørende tandlægeuddannelsen p.g.a. sparekniven, og de krav der stilles til de nyuddannede kandidater. Der er forslag til en “skabelon” man kan lægge ned over de nye kandidater og om et praktiktilbud på private klinikker til studerende på 9. semester

Studenterdage på Århus Tandlægehøjskole 1966-1972

som oplevet af Mikael Grabowski

 MG portræt MAR 2016

Denne side bruger cookies for at forbedre din brugeroplevelse. Disse oplysninger slettes så snart du forlader siden. Der ud over indsamles - i anonymiseret form - oplysninger om din færden på siden, til brug for udarbejdelse af bruger statistik.