Kontakt boble

MJTF på facebook

For studerende

PRAKTIKORDNING (For studerende)

 
       
Onsdag, 28. August 2019  kl:

Kære studerende på 8. semester


Din Tandlægeforening giver dig nu mulighed for at komme i praktik på en privat tandklinik.

Lige inden du starter på 9. semester, kan du i uge 35 (onsdag d. 28 og torsdag d. 29 august) få 2 dages faglig inspiration, spændende oplevelser og indsigt i almindeligt tandlægeliv.


Du skal afgive ønske om tre steder i Danmark, hvor du kunne tænke dig at komme hen. Vi vil herefter formidle en kontakt til en tandlægeklinik for dig.


Du vil i opholdet:

 • Få indsigt i hverdagen på en dansk tandlægeklinik
 • Opleve samarbejdet mellem klinikassistenter, tandplejere og tandlæger
 • Se mange forskellige typer af tandbehandling og hvordan disse håndteres ”i det virkelige liv”.
 • Se og høre hvordan overenskomsten fungerer i dagligdagen/ eller hvordan klinikken evt. arbejder udenfor overenskomst.
 • Finde ud af, hvad en ansat tandlæge laver, og hvordan denne aflønnes
 • Få en unik mulighed for at skabe kontakt til et område eller klinik, hvor du kunne tænke dig at arbejde efter endt uddannelse.
 • og meget, meget mere…


For de af Jer som ønsker det, har vi motiveret klinikkerne til at arrangere, at du den første dag kigger over skulderen på de andre behandlere på klinikken samt at dag 2 også indeholder en praktisk relevant øvelse, hvor du som studerende selv foretager eftersyn og tandrensning inkl. diagnostik, behandlingsplanlægning og journalisering på en eller to ”rigtige” patienter indenfor den normale tid der afsættes til et eftersyn på klinikken. Det er tanken at den praktikansvarlige tandlæge efterfølgende udfører det samme eftersyn og kontrollerer din tandrensning og gennemgår dit behandlingsforslag og journal så du får noget feedback på det udførte.

Hvis du IKKE ønsker selv at skulle undersøge og laver tandrensning på en patient skal du blot skrive, at du ikke ønsker dette, så koordinerer vi det med praktikpladsen, at du i stedet blot kigger over skulderen begge praktikdage. Vi er alle forskellige, så det er ikke et nederlag hvis man ikke har lyst til dette.

Husk praktikken er arrangereret for Jer, så målet er alene at sikre, at I får en god oplevelse.


Du kan forvente følgende;

 • 2 dage i en privat praksis et sted i Danmark. Vi forsøger at indfri et af dine ønsker for praktikby.
 • For at klinikken kan tilrettelæge så spændende og godt praktikforløb som muligt, beder vi dig om at tage kontakt til klinikken så snart vi har lavet et match, så du kan få en snak med dem for koordinering af detaljer for dine praktikdage (hvornår du skal møde, hvad du skal medbringe af tøj, sko, madpakke og andet)
 • Du står som udgangspunkt selv for at arrangere transport og indlogering. Du kan søge Midtjysk Tandlægeforening om tilskud på op til 500kr til dine transportudgifter mod aflevering af bilag.
 • Søg bredt ud i landet. Måske har du familie rundt om i Danmark, du kan bo hos. Husk, at der også sker mange spændende ting udenfor Aarhus.
 • Praktikophold kan være din mulighed for at skabe kontakter og netværk til kommende stilling.
 • Forbered dig! Du får mest ud af det, hvis du selv tager aktiv del. Tænk over hjemmefra, hvad du kunne spørge om. Husk, at livet på en tandklinik også er andet end tandbehandlinger.
 • Forvent ikke, at du selv kommer ud og laver tandbehandling. Klinikejeren vil inddrage dig, så meget som det skønnes muligt. Husk at klinikejeren er ansvarlig for alt hvad du foretager dig på klinikken og derfor bestemmer hvor meget du må.
 • Husk, at du har tavshedspligt i forhold til klinikken. Dette gælder patientforhold, økonomiske eller personlige forhold, som du måtte få indblik i.

Sådan søger du om praktikophold:

Tilmeld dig Midtjysk Tandlægeforenings hjemmeside via vedhæftede link. med udfyldelse af følgende data:

 1. Dit navn, samt hvilke 3 byer i prioriteret rækkefølge, du kunne tænke dig at komme til i din praktikuge. Skriv gerne, hvis du selv har kontakt til en klinik, hvor du gerne vil i praktik. I så fald udfylder du kun ét ønske og skriver du selv har kontakt dertil.
 2. Ving af i ”Ja” eller ”nej” for om du ønsker at deltage i den praktiske øvelse med eftersyn på en eller flere patienter.


Vi vil gerne modtage din tilmelding med praktikønsker senest d. 10.4.2019 (tilmeldinger efter dette tidspunkt kan ikke med sikkerhed imødekommes)

I kan forvente, at vi har praktikaftaler på plads omkring uge 22 eller før. Så snart alle praktikaftaler er på plads arrangerer vi, at alle deltagere inviteres til at mødes med os efter en forelæsning på skolen, hvor vi udleverer jeres personlige praktik kontrakt.

Har du spørgsmål vedrørende praktikopholdet kan du kontakte Rikke Freitag, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på mobil 51603006.

 

God Fornøjelse

Med venlig hilsen – på vegne af Ungdomsudvalget, Midtjysk Tandlægeforening

Rikke Freitag

 
 
Kontakt Rikke Freitag
Har du spørgsmål vedrørende praktikopholdet kan du kontakte Rikke Freitag, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på mobil 51 60 30 06.
 
 
 
 
 Antal tilmeldte: 33
 
Registeringer er nu lukket

Tilbage

Denne side bruger cookies for at forbedre din brugeroplevelse. Disse oplysninger slettes så snart du forlader siden. Der ud over indsamles - i anonymiseret form - oplysninger om din færden på siden, til brug for udarbejdelse af bruger statistik.